Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

MNB árfolyam funkció (leírás)

Árfolyam automatikus lekérdezése az MNB bankból 

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint azon belföldi számlák esetében, melyek kiállítása devizában történik, ÁFA tartalmának forintban is meg kell jelennie a számlán, továbbá az alkalmazott devizaárfolyamot is fel kell tüntetni. A billzone.eu online számlázó megfelel ezeknek az elvárásoknak az alábbiak szerint:

A magyarországi székhellyel és legalább ALAP csomag előfizetéssel rendelkező ügyfeleinknek az „Árfolyam” mező automatikusan töltődik a Magyar Nemzeti Bank árfolyam webservice-ből, amennyiben nem történt meg az előzetes árfolyam adat rögzítése. A mező értékét módosítani lehet, amennyiben a webervice-ből betöltött árfolyamtól eltérőt szeretnénk használni.

Amennyiben a Törzsadatok/Árfolyam menüben a deviza árfolyama előzetesen rögzítésre került, akkor az az adat töltődik be. Ekkor javasolt a megjegyzés mezőbe beírni, hogy milyen forrásból származik a számlakészítés során használt devizaárfolyam.

A NAV 3.0 szerinti adatszolgáltatás során bevezetésre került, hogy a számlán minden esetben feltüntetésre kell kerüljön az Árfolyam. Erről bővebb információt ITT olvashat.