Mi az elektronikus számla?

A 2013. január 1-jén életbe lépő 2010/45/EU direktíva FOGALMA szerint e-számlának minősül az a számla, amely a kiállítás és a befogadás pillanatában elektronikus.

Az említett direktíva, mind a magyar jogszabály (ÁFA törvény) kimondja, hogy minden számlának, így beleértve az e-számlának is teljesítenie kell az alábbi alapelveket: megbízható módon biztosítani kell a számla eredetének hitelességét, adattartalma sértetlenségét és olvashatóságát.

Mind az EU direktíva, mind a magyar ÁFA törvény az egyéb és új hitelesítési lehetőségek mellett továbbra is az egyik megbízható hitelesítési módnak a digitális aláírást javasolja.

A hatályos jogszabályokban elvárt megbízható ellenőrzési nyomvonal létesítése érdekében a Billzone.eu elektronikus számlái 2013. január 1-je után is digitális aláírással ellátva kerülnek kiállításra.

Az elektronikus számla több különböző fájl formátumban is készülhet, a Billzone.eu a PDF formátumot támogatja, és minden esetben tartalmazza csatolmányként a számla adatainak algoritmikus feldolgozását elősegítő adatfájlt (TXT, NAV xml).

This entry was posted in 5. Számlázás, GYIK, Magyar and tagged , . Bookmark the permalink.