Mit csináljak, ha ügyfelem nem kapja meg a számlát?

A Billzone.eu a Mandrill (http://mandrill.com/) nevű levelező szolgáltatást használja a levelei kézbesítésére. A Mandrill.com egy globálisan elfogadott és nemzetközileg nagy forgalmat lebonyolító levelező szolgáltató. 

(1) Kiküldött leveleinkről minden esetben pontos naplózást (logolást) végzünk, ezért ha ügyfélszolgálatunkra megírja azt az e-mail címet, amelyre késve kapja az ideiglenes jelszót, akkor technikai munkatársaink utána tudnak nézni annak, hogy a Billzone.eu levelező rendszeréből pontosan mennyi időn belül történt meg az ideiglenes jelszó kiküldése.

(2) Amennyiben saját levelező szerverrel rendelkeznek, úgy kérjük, hogy rendszergazdájuk vizsgálja meg az alábbi lehetőségeket:
– levelező rendszerük spam vagy greylist szűrőjének beállításai, ami miatt késlekedhetnek a Billzone.eu levelei;
– levelező rendszerük egyéb beállításai;
– a spam szűrőjükön az engedélyezett domain-ek között kérjük beállítani root domain-ként: mandrillapp.com

(3) Levelező szolgáltató használata esetében, kérjük, a spam szűrőjükön az engedélyezett domain-ek között szolgáltatójukkal beállíttatni root domain-ként a következőt: mandrillapp.com.

(4) Amennyiben azt tapasztalják, hogy a számlaértesítő levél késve vagy nem érkezik meg partnerének, akkor kérjük, hogy tájékoztatásul küldje meg részükre jelen bejegyzésünket.

This entry was posted in 3. Beállítások, GYIK, Magyar and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.