Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Fizetési mód megadása API-n keresztül

A Billzone.eu rendszerben a Fizetési mód megadására API-n keresztül két megoldás van.

 1. Megoldás: DefaultBank beküldése

Amennyiben DefaultBankot küldenek be a rendszernek, akkor minden egyes fizetési módhoz fel kell venni egy számlatömböt és minden egyes számlatömbnél be kell állítani külön-külön a fizetési módot.

 
Billzone_Fizetesimod-API_001 Fizetési mód megadása
 
Fizetesi-mod_001 Számlatömb létrehozása oldalon fizetési mód megadása
 

DefaultBank a kódban:

Fizetesi-mod_003 DefaultBank a kódban

Ennek a módszernek az a hátránya, hogy ahány fizetési módja van, annyi számlatömböt kell felvennie a rendszerben és azokat mind különböző számlatömbből tudja kiállítani.

2. Megoldás: Fizetési mód azonosító beküldése

A rendszer részére interfészen (API-n) keresztül NE DefaultBank-ot küldjünk, azaz ne a számlatömbhöz rendelt bankot használjuk, hanem az adott fizetési mód azonosítója kerüljön beküldésre.

Fizetesi-mod_002 Fizetési mód adatainak módosítása oldalon az API hivatkozás megadása
  Fizetési mód azonosító a kódban:

Ehhez az InvoiceHeader Bank tulajdonságának BankIdentifier típusú objektumot kell megadni, melynek az Identifier tulajdonságában a Billzone.eu rendszerben rögzített fizetési mód azonosítóját kell szerepeltetni.

Pl.: $InvoiceHeader = new InvoiceHeader();
    $InvoiceHeader -> AccountBlockPrefix = 'TEST'; $InvoiceHeader -> Bank = new BankIdentifier(); $InvoiceHeader -> Bank -> Identifier = 'BUDAPESTBANK';  
Fizetesi-mod_004 Fizetési módok

Fontos: BankIdentifiert kell küldeni PaymentMethodId nélkül, ugyanis a PaymentMethodID nem kötelező mező, viszont, ha beküldésre kerül, akkor meg kell hogy egyezzen az értéke a hivatkozott fizetési módban tárolttal, különben szintén hibásan elbukik a Result.