Verziófrissítés – 2014. június

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2014. júniusi verziófrissítéssel a Billzone.eu rendszerben az alábbi változások kerültek bevezetésre: számlák kiegyenlítésének nyilvántartása; Banki kapcsolatok  összevonása a Fizetési móddal; okosított szűrő a Mennyiségi egységek oldalon; Cégválasztás oldalon az aktív és felfüggesztett cégek listázása, Számlakép módosítás.

  • Számlák kiegyenlítésének nyilvántartása (fizetési információk rögzítésének lehetősége)

  Funkcióelérés: Felület

  Új funkció került bevezetésre a rendszerben: mostantól nyilvántartható a kiállított számlák fizetési állapota, kiegyenlítése. Részletes leírás olvasható az új funkcióról a Fizetési információk rögzítése a rendszerben című blog bejegyzésünkben.

Fizetesi-informaciok-rogzitese_018
Fizetési információk rögzítése a rendszerben

 

 • Banki kapcsolatok menü átalakítása Fizetési mód menüvé

A fő ok az összevonásra az az, hogy eddig központilag volt kezelve a fizetési mód, mostantól viszont mindenki létrehozhatja a saját rekordjait, tehát  a fizetési mód összevonás legnagyobb előnye, hogy ügyfeleink maguknak vehetnek fel bármilyen fizetési módot (nem a rendszerben kezelődik központilag).  Továbbá rendszerünk célja a nemzetközi szabványoknak történő megfelelés. Ennek egyik lépése a PEPPOL szabvány Fizetési mód megfelelés. Ezért a banki kapcsolatok helyett mostantól Törzsadatok / Fizetési mód adható meg a rendszerben, amelynek része a banki adatok megadása.

Billzone_Verziofrissites_2014-06_001
Fizetési mód
 • Okosított szűrő a mennyiségi egységek oldalon

Funkcióelérés: Felület

 A Törzsadatok / Mennyiségi egységek oldalra kikerült ugyanaz az okosított szűrő, amely korábban már a Törzsadatok / Termékek oldalra.

Billzone_Verziofrissites_2014-04_001
Okosított szűrő a Mennyiségi egységek oldalon

Az okosított szűrővel keresni lehet a termék nevére az alábbiak szerint:

– pontos egyezés

– szó eleji egyezés

– bárhol a szövegben

 • Cégválasztás oldalon az aktív és felfüggesztett cégek lisztázása:

A Cégválasztás oldalon mostantól a lista tetején az aktív cégek találhatók, a lista alján pedig a felfüggesztett cégek, amelyekkel kapcsolatban állunk. A felfüggesztett cégek linkjei inaktívak, azaz nem lehet őket használni, míg az aktív cégeké élők és használhatók.

Billzone_Verziofrissites_2014-06_002
Cégválasztó oldalon aktív és inaktív cégek listázása
 • Bizonylat típusára szűrés:

A Számlák / Számlák kezelése és a Statisztikák oldalon található szűrőkbe bekerült egy új szűrési feltétel: a bizonylat típusára történő szűrés. Ennek a szűrőnek a segítségével gyorsabban visszakereshetők az eltérő bizonylattípusú számlák, azaz a sztornó, módosító vagy jóváíró számla.

Billzone_Verziofrissites_2014-02_003
Bizonylat típusára szűrés
 • Számlakép módosítás

Több ügyfelünk jelezte, hogy a vevőadatok helye rövid, ezért ezeken módosítottunk és több sorba tördeltük a vevőadatokat illetve szélesebb lett a vevőadat bal oldali doboz. Továbbá módosításra került a kiállító adatai rész.

Billzone_Verziofrissites_2014-06_003
Számlakép módosítás