Sztornó számlatípusok a rendszerben

A Billzone.eu rendszerbe bevezetésre kerültek a különböző sztornó számlatípusok. Ennek főként az az oka, hogy igyekszünk minél több ügyviteli rendszert integrálni a Billzone.eu számlázóhoz, amelyek többsége elvárja hogy a számlaadat export tartalmazza a számlatípus adatot. Továbbá a NAV xml szintén tartalmaz egy ‘számlatipusa’ mezőt. Így ezek valós adattal való feltöltéséhez szükségessé vált a rendszerben bevezetni a különböző sztornó bizonylat típusokat.

A felületen a “Sztornó (érvénytelenítő) számla létrehozása” link megnyomása után a Számla létrehozó oldalon betöltődik az eredeti számla, továbbá a ‘Számla adatai’ blokkban kiválasztható a bizonylat típusa:

Bizonylat típusa

Bizonylat típusa

A beállítható bizonylat típusok a következők lehetnek:

–        Sztornó (érvénytelenítő) = A számla bizonylat típusa ‘Sztornó’, amennyiben jelen számla az eredeti számla teljes mínuszolása. (Void)

–        Jóváíró = Amennyiben az eredeti számla mínuszos tételsorán kívül újabb tétel kerül a számlára, továbbá a végösszeg nulla vagy annál kisebb, akkor a számla bizonylat típusa ‘Jóváíró’. (Credit Memo)

–        Módosító = Amennyiben az eredeti számla mínuszos tételsorán kívül újabb tétel kerül a számlára, továbbá a végösszeg nullánál nagyobb, akkor a számla bizonylat típusa ‘Módosító’. (Debit Memo)

A NAV xml-ben a ‘számlatipusa’ mező a következő értékeket kaphatja:

–        ‘I’ = Normál számla (Invoice rövidítése)

–        ‘V’ = Sztornó (érvénytelenítő) számla (Void rövidítése)

–        ‘C’ = Jóváíró számla (Credit Memo rövidítése)

–        ‘D’ = Módosító számla (Debit Memo rövidítése)

 Hivatkozás ismeretlen számlára

Céges beállítások / Házirend bejegyzés módosítása oldalon a Hivatkozás ismeretlen számlára‘ beállítással engedélyezhető, hogy a számlán hivatkozás szerepeljen másik vagy korábbi olyan számlájára, amelyet a rendszer vagy nem ismer vagy nem lát összefüggést a számlák között úgy, mint például érvénytelenítő számla esetében. A chekbox bejelölésével a rendszer nem ellenőrzi a hivatkozott számlaszámmal való összefüggést.

Hivatkozás ismeretlen számlára

Hivatkozás ismeretlen számlára

This entry was posted in 5. Számlázás, GYIK, Magyar and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.